Ženski znakovi da joj se sviđaš (2. deo)

U prvom delu teksta Ženski signali da joj se sviđaš, saznao si neke osnovne stvari u vezi sa tajnim signalima koje žene svesno ili podsvesno šalju muškarcima koji im se sviđaju. Sada sam spremio nastavak na temu „Ženski znakovi da joj se sviđaš“ koje više govori o govoru tela.

Poznavanje govora tela ti neće koristiti samo kada se radi o zavođenju. Umeće da primetiš neverbalnu komunikaciju kod drugih osoba i staviš je u pravilan kontekst je sjajna veština koja će ti koristiti u svakodnevom životu i odnosu sa ljudima, pa samim tim i značajno unaprediti i olakšati život.

Hajde da krenemo od ruku. Šta nam generalno govore ruke kod ljudi, ali prvenstveno kada se radi o devojkama? Ako osoba, u našem slučaju devojka, prekrsti ruke, gotovo sigurno se radi o gestu koji iskazuje defanzivnost, neraspoloženost, odbojnost, nepristupačnost, zatvorenost… Drugim rečima, devojka ima negativan stav, verovatno je loše raspoložena i svojim rukama ona pravi barikadu između sebe i onoga što joj se ne sviđa, na taj način štiteći svoj gornji deo tela.

Ako se npr. nalaziš u klubu i vidiš devojku koja sedi ili stoji, a prekrstila je ruke, bolje ti je da pretpostaviš da nije pristupačna i da nećeš imati uspeh ako joj budeš prišao. Ovaj gest prekrštenih ruku može biti dodatno pojačan prekrštanjem nogu, bilo da devojka sedi ili stoji. Ako tokom razgovora sa devojkom primetiš da je ona prekrstila ruke, verovatno si rekao nešto što joj se nije dopalo. Takođe, to može da znači da si joj dosadan i da bi želela da odeš. Kao što smo rekli u tekstu Tajni znakovi da joj se sviđaš – Prvi deo, veoma je važno da posmatraš kontekst, kao i grupu znakova. Ako je devojka prekrstila ruke pre nego što si joj prišao, velika je verovatnoća da nisi ti razlog zbog kojeg se ona oseća defanzivno i neraspoloženo. Isto tako, ako tokom razgovora ona napravi taj gest, to ne znači da će ona do kraja vašeg razgovora, ili do kraja dana ili nedelje, ostati defanzivna. Na kraju krajeva, to ne mora ni da ima veze sa tobom. Možda se setila nečeg ili je videla nešto, možda joj je odjednom postalo hladno itd. Ali čak i da je usred razgovora prekrstila ruke jer se ne slaže sa nečim što si rekao, to ne mora ništa da znači. Već nakon naredne rečenice može ponovo da pusti ruke, bude vedra, nasmejana i otvorena. Međutim, ako postoje i drugi negativni znakovi pored prekrštenih ruku, i naročito ako se dešavaju u nizu jedan za drugim, to je već znak za uzbunu. Ti drugi znakovi uključuju okretanje njenog tela od tebe, okretanje njenih stopala od tebe, prekrštanje nogu, čačkanje telefona, razgovor sa drugaricom na način gde je evidentno da želi da te isključi iz razgovora, kolutanje očima itd. Nasuprot tome, kada devojka ima raširene ruke, kada ih drži otvorene, smeje se, gestikulira rukama dok priča, dodiruje te, to je sjajan pokazatelj da je devojka raspoložena, prijemčiva, pristupačna, vedra… U tom slučaju ona više ne štiti svoje telo, pokazuje da se oseća prijatno, opušteno i da je otvorena za komunikaciju.

Sledeća stvar su dlanovi. Kada devojka sa kojom razgovaraš često pokazuje dlanove koji su otvoreni na gore, to označava upravo to, da je otvorena i da ne krije ništa. Takođe, to označava potčinjenost. Kao što smo malo pre rekli, kada devojka ima otvoren govor tela, kada ne štiti svoj torzo, odnosno vitalne organe, ona pokazuje da se ne plaši za svoj život, da nije defanzivno orjentisana i na taj način iskazuje potčinjenost. Ako bismo pogledali prirodu, na isti ovaj način lavovi iskazuju potčinjenost alfa mužjaku tako što mu “ponude” vrat kao jedan od najosetljivijih delova tela kada žele da mu pokažu da mu ne predstavljaju pretnju i da priznaju njegov autoritet i snagu. Takođe, pokazivanje vrata je gest kojim žene često iskazuju svoju potčinjenost prema muškarcu kojeg smatraju privlačnim. Uskoro nešto više o tome.

Kada govorimo o otvorenim i pozitivnim gestovima, ne možemo, a da ne pričamo o osmehu. Osmeh je jedan od najboljih pokazatelja da se žena oseća prijatno, raspoloženo i vedro. Ono što je zanimljivo jeste da žene koriste osmeh kao sredstvo za razoružavanje potencijalne pretnje od strane muškarca. Naravno, to ne znači da ako se devojka stalno smeje i uživa u razgovoru sa tobom da te se plaši. Ali na podsvesnom nivou, osmeh je znak prijateljstva jer je veoma teško da se nasmeješ, a da ti osoba sa kojom razgovaraš ne uzvrati osmehom. Iz tog razloga, kada se žena nasmeje ona praktično govori “Vidi, lepo mi je sa tobom, nemoj da me napadneš“. Kada devojka ne uživa u društvu, naročito muškom, ona će se smejati iz učtivosti, odnosno straha, da bi ispoštovala muškarca i ostavila prividno prijateljski utisak, kako on ne bi postao neprijateljski raspoložen prema njoj. Ovim gestom se veoma često služe majmuni kao najbliži ljudski srodnici. Mnoge studije su pokazale da se žene u toku dana smeju mnogo više od muškaraca, što je samo još jedan pokazatelj da osmeh vuče korene iz straha.

Sada kada smo razumeli korene osmeha, hajde da se vratimo zavođenje. Ako ti, recimo, kažeš neku neviđenu glupost, ispričaš najgluplji vic koji je devojka čula, kažeš nešto potpuno besmisleno, a devojka se iskreno smeje, to je prilično jak pokazatelj da joj se sviđaš. Razlog zašto se ona smeje na tvoju nebulozu je taj što te ona već smatra privlačnim, tako da, na podsvesnom nivou, sve što ti kažeš ili uradiš njoj je takođe privlačno. To nije neki lažan, proračunati smeh sa zadnjom namerom samo kako bi ti se ona dopala. U većini slučajeva ona to radi podsvesno zato što joj je mnogo lepo sa tobom i već unapred očekuje da će to što ćeš reći ili uraditi biti zanimljivo i duhovito.

Kao što smo prethodno rekli, pokazivanje osetljivih delova tela je znak potčinjenosti. Ako devojka izlaže svoje osetljive delove tela dok razgovara sa tobom ili gleda u tebe, to je znak da želi da ti se preda i da ti na neki način veruje. U najosetljivije delove tela spadaju glava, vrat, torzo, unutrašnja strana podlaktice, stomak, butine, prepone i sl. Drugim rečima, to su delovi tela koji bi ako bi bili napadnuti uzrokovali potencijalno fatalan ishod jer se na tim delovima tela nalaze arterije i vene. Iz tog razloga, kada devojka otvoreno pokazuje te delove tela muškarcu, ona iskazuje svoju potčinjenost i veruje mu da je neće povrediti.

Jedan od dobrih primera jeste razlika u načinu na koji muškarci i žene puše cigaru. Muškarci obično puše cigaru tako što dok je drže pokazuju spoljašnji deo svoje podlaktice. Sa druge strane, žene puše cigaru tako što opuste zglob šake i pokazuju unutrašnji deo svoje podlaktice. Naročito se ovo odnosi na žene koje se nalaze u društvu ili neposrendoj blizini muškarca koji im se sviđa, na taj način želeći da mu stave do znanja da su potčinjene.

Još jedan gest kojim žene iskazuju potčinjenost jeste pokazivanje, odnosno nuđenje lica. Devojke ovo uglavnom rade tako naslone laktove na sto, isprepliću prste obe šake i spuste donju vilicu na šake. Kada devojka uradi ovo ona želi da vidiš koliko je lepa, odnosno želi da joj udeliš kompliment. Efekat ovoga se dodatno pojačava uz osmeh i ubrzano treptanje. Takođe, tu je i gest pokazivanja vrata koji smo ranije pomenuli. Ovim nuđenjem vrata devojka iskazuje svoju ženstvenost i “poziva“ muškarca da se ponaša dominantno prema njoj, možda i da joj pomiriše vrat i oseti njene feromone.

Verovatno ste mnogo puta čuli izreku “oči nikada ne lažu”. To je u velikoj meri tačno kada se radi o govoru tela. Iako uz dosta truda osoba može da prilično dobro uvežba svoj govor tela, kako bi ostavila utisak koji želi, jedna od retkih stvari na koju osoba ne može da utiče jesu njene oči, odnosno širenje i skupljanje zenica. Širenje i skupljanje zenica predstavljaju nevoljnu radnju koju osoba vrši usled reakcije njenog fiziološkog sistema. Širenje zenica se dešava kada vidiš nešto što na tebe deluje stimulativno i inspirativno. Takođe, zenice se šire i u mraku, odnosno u nedostatku svetlosti. Razlog je taj što to omogućava očima da prime veću količinu svetlosti iz okoline, pa samim tim da bolje vide u mraku. Ako prebacimo ovo u kontekst zavođenja, ako razgovaraš sa devojkom u toku dana ili na mestu koje je osvetljeno, i primetiš da se njoj šire zenice, to znači da je ona čula ili videla nešto što je stimulišuće i inspirativno. Drugim rečima, to je delovalo pozitivno na nju i to je odličan znak da joj se sviđaš. Sa druge strane, ako razgovarate u nekom klubu ili negde gde je prilično mračno, njeno širenje zenica ne treba da shvatiš kao pokazatelj da joj se sviđaš ili da je stimulišeš svojim razgovorom jer će u tom slučaju svakako imati proširene zenice usled nedostatka svetlosti.

Još jedan pokazatelj da se veoma sviđaš devojci jeste dodirivanje. Ako te devojka dodiruje, i naročito ako prva počinje da te dodiruje, to je prilično dobar znak da joj se sviđaš i da želi da bude dodirnuta od strane tebe, pa makar ona bila ta koja će započeti dodir. Devojke generalno više vole da dodiruju druge osobe, u poređenju sa muškarcima, jer na taj način one ostvaruju bliskost i povezuju se sa drugima. Postoje devojke koje su prirodno takve da stalno dodiruju druge osobe, od drugarica, pa na dalje. Njima je to prirodno i one uopšte ne razmišljaju o tome. Takva osoba treba i ti da postaneš. Dodirivanje devojaka treba da ti postane najnormalnija stvar o kojoj uopšte nećeš ni razmišljati. To će devojkama demonstrirati da si samopouzdan, da si navikao na dodir, naročito od strane žena, da si društven, otvoren i generalno da si osoba koja se lako povezuje sa ljudima. Naravno, postoje i devojke koje nisu toliko otvorene za dodir, devojke koje su stidljive, nepoverljive i sl, i kojima možda neće prijati da ih dodiruješ. Međutim, ako devojka prva započne dodir, to ti govori više stvari. Govori ti da je društvena, opuštena, da nema problem kada se radi o dodirivanju. Isto tako, ona ti na taj način daje neizgovoreno dopuštenje da i ti nju možeš da dodirneš. Tako da kada se nađeš u situaciji gde devojka prva inicira dodir sa tobom, slobodno možeš da joj se približiš, uzvratiš dodir i budeš bliskiji sa njom. Na kraju krajeva, dodir je jedna od glavnih odlika bliskosti.


Ukoliko ti se dopao ovaj tekst i želiš da unaprediš sebe kao i svoj uspeh sa devojkama tu smo da ti pomognemo.

Pogledaj naše proizvode:
https://kakosmuvatidevojku.com/proizvodi/

Kao i naše usluge:
http://kakosmuvatidevojku.com/usluge

Ukoliko imaš pitanja možeš nas kontaktirati konktatirati putem kontakt forme, ili na neki od ovih načina:

  1. Facebook stranice: http://www.facebook.com/ddusz
  2. Instagram profila: https://www.instagram.com/drustvena_dinamika/
  3. Email-a: drustvenadinamikausz@gmail.com
  4. Pozivom na broj: +381 64 430 7653.

Nadamo se da uskoro sarađujemo, i da ćeš vrlo brzo svoj krevet deliti sa prelepim devojkama 🙂