Slika o sebi: Zašto nemam sreće sa devojkama

Postoji jedna jako važna stvar zbog koje neki muškarci pomisle nemam sreće sa devojkama, a to je slika o sebi. Ali pre nego što krenemo sa dubljom analizom, želim da pročitaš nešto i primetiš da li se pronalaziš u tome.

Da li duboko u sebi smatraš da ne zaslužuješ lepu devojku? Da li imaš osećaj da kada želiš da kažeš nešto, da to nešto nije vredno pažnje, pa se zatvoriš i ne kažeš to? Da li duboko u sebi veruješ da tvoje reči ne vrede dovoljno i da se neće nekom dopasti? Da li ti se dešava da ti sve ide super sa devojkama, ali ti onda napraviš neku glupost i sjebeš idealnu situaciju koju je bilo nemoguće sjebati, ali eto, baš ti si je sjebao? Da li ti se dešava da imaš dobru komunikaciju sa devojkom, da ona flertuje sa tobom, daje ti znake da je zainteresovana, ali ti nekako uspeš da to prekineš i sam se povučeš iz svega toga? Da li ti se dešava da često završiš sa devojkama koje se veoma loše ophode prema tebi i ne poštuju te? Da li ti se veze uvek nekako završavaju na isti način, bez obzira na to koliko si se trudio?

Ukoliko se pronalaziš u svemu ovome, ovo će za tebe biti jedan od najvažnijih tekstova koje ćeš pročitati u poslednje vreme, tako da je veoma važno da ga pročitaš do kraja.

Sve ove stvari koje si pročitao iznad dolaze iz jedne stvari. Koren svih ovih stvari je slika koju imaš o sebi.

Slika koju imaš o sebi je tvoja podsvesna mentalna slika onoga što duboko u sebi veruješ da ti pripada i da zaslužuješ. Ona ti govori kako ti vidiš sebe pred samim sobom. Ukoliko si na dubokom podsvesnom nivou podešen tako da kada vidiš neku devojku ili pričaš sa njom, ti vidiš sebe kako si zapravo niži od nje, kako je ona iznad tebe, kako misliš da je ne zaslužuješ, da joj smetaš, kako si naporan, kako ćeš joj uzeti vreme i energiju, kako misliš da umesto da joj doprineseš, ti ćeš joj oduzeti nešto…Dakle, ukoliko doživljavaš sebe na ovaj način, ti imaš lošu sliku o sebi.

nemam srece sa devojkama
Nemam srece sa devojkama

Kada razmišljaš o slici o sebi, misli o tome kao da se radi o nekoj skali. Jednom kada tu skalu podesiš na određeni nivo, to bude relativno fiksno. Recimo da si podešen tako da zarađuješ određenu količinu novca na ovoj skali. Ako iznenada počneš da zarađuješ više novca i budeš na višem nivou na toj skali, ti ćeš da proćerdaš tu razliku i spustićeš se nazad dole zato što si navikao da zarađuješ manje, na neki način “vraćajući stvari na njihovo mesto”. Isto važi i obrnuto, ako odjednom počneš da zarađuješ manje novca od onoga na šta si navikao, ti ćeš se potruditi da se vratiš na pređašnji nivo i održiš taj status kvo jer jednostavno misliš da je to ono što zaslužuješ.

Drugim rečima, ti si sebe na podsvesnom nivou postavio na određeni nivo i smatraš da ne zaslužuješ ni više ni manje od toga. Ako dobiješ više, ti ne znaš kako da se ponašaš u toj situaciji, tako da se vraćaš svojim dotadašnjim navikama. To je razlog zašto ljudi koji iznenada dobiju mnogo veću platu i dalje nastave da govore da “nikada nemaju dovoljno para”. Oni potroše tu razliku jer u njihovoj glavi oni smatraju da ne zaslužuju taj novac, da im ne pripada, tako da proćerdaju to, vrate se na stari nivo i nastave da se žale kako nikada nemaju dovoljno novca.

Ista stvar je i sa devojkama. Ako si navikao da imaš devojke koje su prosečnog izgleda, koje možda nemaju baš najbolje manire, vrednosti, koje se ne ponašaju baš najbolje prema tebi, i onda iznenada upoznaš devojku koja izgleda vrhunski, prelepa je, sjajno se ophodi prema tebi, ti ćeš naći način da uprskaš to zato što jednostavno misliš da je ne zaslužuješ i nećeš znati kako da se ponašaš jer si izvan svoje zone komfora. Mislićeš da si joj dosadan, da se ona prevarila zato što se smuvala sa tobom, da nešto mora da nije u redu, i samim tim ćeš se i ponašati u skladu sa tim.

Slika o sebi je koren mnogih problema. Ako uđeš u razgovor sa devojkom i uhvatiš sebe kako si već pod tenzijom, iako razgovor ide lepo i devojka je otvorena i možda čak i flertuje sa tobom, ti si poput zapete puške koja samo čeka da usere situaciju. Kao da jedva čekaš da završiš razgovor sa tom devojkom. Sve je to iz razloga što imaš lošu sliku o sebi.

Naravno da slika o sebi može da se popravi, ali to najčešće zahteva veoma ozbiljan rad zato što si sliku o sebi stvorio još u periodu kada si bio malo dete, tako da je veoma teško da preko noći promeniš nešto sa čim živiš već 10-15-20 ili više godina. U tom periodu kada si bio dečak imao si osećaj da si morao stalno da se dokazuješ, osećao si se odbačeno, nedostojno nečega, nisi imao dovoljno pažnje koliko si želeo, možda si odrastao bez jake uloge oca ili sa previše zaštitnički nastrojenom majkom… Imao si osećaj da to što radiš u životu nije dovoljno vrednovano. Kasnije, kada si odrasto i postao zreliji, ti si tokom razgovora sa devojkama ponovo osetio kao da te one dovoljno ne cene i ne vrednuju tebe, tvoje mišljenje i postupke. I tako si završio u tom začaranom krugu gde želiš da dobiješ naklonosti drugih i želiš da te drugi vrednuju, ali niko ne može da te vrednuje sve dok ti sam ne počneš da vrednuješ sebe i ponašaš se u skladu sa tim.

Dakle, umesto da se mučiš pitanjem „Zašto nemam sreće sa devojkama“ razmisli kako možeš da promeniš tu sliku koju imaš o sebi? Slika o sebi može da se promeni na više načina i svako bi trebalo da pronađe neki svoj način koji mu najviše odgovara. Vremenom treba da kreiraš takav stav da kada komuniciraš sa devojkom ti imaš doživljaj da ona tokom svake sekunde razgovora sa tobom zaradi 100.000 evra, ali takođe i ti svake sekunde zaradiš 100.000 evra. Kada upoznaješ novu devojku tvoj stav treba da bude takav. Ne treba da doživljavaš sebe kao smetalo, kao osobu koja smara devojku, uzima nešto od nje i sl, već naprotiv, tvoj način razmišljanja i stav treba da budu ovakvi: “Vidi, time što ja razgovaram sa tobom, ja zapravo tebi dajem vrednost.” Ako je sam početak komunikacije, ona prvo mora da osvesti to kod sebe. Ako uzmemo gorepomenuti primer načina razmišljanja gde i ti i devojka zarađujete po 100.000 evra tokom svake sekunde vašeg razgovora, tvoj mentalni stav treba da bud: “Vidi, ovo što ti i ja pričamo minuta, dva, pet ili koliko god vremena, je dobro i za tebe i za mene. Oboje dobijamo time što uživamo u komunikaciji.“ To je stav koji treba da usvojiš. Ovo ne važi samo u kontekstu devojaka. Sa kim god da pričaš ti treba da imaš osećaj da ta osoba dobija nešto samim razgovorom sa tobom zato što ti imaš šta da joj pružiš.

Ova tema je sama po sebi prilično komplikovana i opširna, ali poenta ovog teksta je bila da shvatiš i postaneš svestan ovoga, kako bi mogao da počneš da radiš na tome i omogućiš sebi i devojci jedno sjajno iskustvo.


Ukoliko ti se dopao tekst Slika o sebi: Zašto nemam sreće sa devojkama i želiš da unaprediš sebe kao i svoj uspeh sa devojkama tu smo da ti pomognemo.

Pogledaj naše proizvode:
https://kakosmuvatidevojku.com/proizvodi/

Kao i naše usluge:
http://kakosmuvatidevojku.com/usluge

Ukoliko imaš pitanja možeš nas kontaktirati konktatirati putem kontakt forme, ili na neki od ovih načina:

  1. Facebook stranice: http://www.facebook.com/ddusz
  2. Instagram profila: https://www.instagram.com/drustvena_dinamika/
  3. Email-a: drustvenadinamikausz@gmail.com
  4. Pozivom na broj: +381 64 430 7653.

Nadamo se da uskoro sarađujemo, i da ćeš vrlo brzo svoj krevet deliti sa prelepim devojkama 🙂