Kako smuvati drugaricu

Kako smuvati drugaricu

Jedan od najčešćih problema sa kojim se suočavaju muškarci kada se radi o njihovom ljubavnom životu jeste kako smuvati drugaricu.

Ali pre nego što počnemo da pričamo o frendzoni, prvo moramo da vidimo šta je to frend zona. Dakle, frendzona ili zona prijateljstva je kada ti se sviđa devojka koja ti je drugarica, seksualno ti je privlačna i možda bi želeo da budeš u vezi sa njom. Drugim rečima, želiš da imaš odnos sa njom koji nije samo prijateljski. Međutim, ona tebe ne posmatra na taj način i samo te vidi kao prijatelja.

Nasuprot frendzone je dejting zona. To je zona gde postoji obostrana privlačnost, gde se tebi sviđa devojka i želeo bi nešto sa njom, a isto tako, ona tebe posmatra kao potencijalnog ljubavnog ili seksualnog partnera. Dakle, tu već postoji određeni nivo privlačnosti sa obe strane. Flertujete otvoreno, zadirkujete jedno drugo, i tebi i njoj je jasno šta se tu dešava.

I gde onda nastaje problem?

U najvećem broju slučajeva, devojke već na samom početku, prilikom početnog upoznavanja, odrede u koju od ove dve zone će da ubace muškarca. Devojke to određuju na osnovu njegove pojave, nastupa, prvog utiska koji je ostavio, zatim njenog trenutnog stanja, raspoloženja i mnogih drugih faktora. Dakle, relativno brzo devojka već odluči da li će da te baci u frendzonu jer nije osetila privlačnost prema tebi, ili će da te stavi u dejting zonu gde se nalaze muškarci sa kojima će potencijalno imati neku vrstu ljubavnog ili seksualnog odnosa. Kada te devojka baci u frendzonu, to se dešava iz razloga što te ne smatra privlačnim i uglavnom je to tvoja krivica jer si nastupio previše prijateljski, nisi hteo da rizikuješ i otvoreno pokažeš da si zainteresovan za nju, nisi flertovao ili bar ne na dobar način, i stoga je ona osetila da nisi siguran u sebe, da nemaš dovoljno samopouzdanja da ideš po ono što želiš u životu, i da verovatno nemaš puno uspeha sa ženama, tako da nije osetila seksualnu privlačnost prema tebi i ne vidi te kao njenog potencijalnog partnera. ALI! Ona je u tebi videla neke druge kvalitete koji mogu da poboljšaju njen život na jedan ili više načina, tako da je odlučila da te zadrži kao prijatelja.

Zamisli to ovako. Zamisli da imamo dve lestvice. Jedna lestvica predstavlja frendzonu, a druga lestvica predstavlja dejting zonu. Na lestvici frendzone, ti njoj možeš da budeš veoma važna osoba u njenom životu. na skali od 1 do 10, ti si 10. To označava koliko ona tebe vrednuje kao osobu na skali od 1 do 10, ali ti si ipak i dalje u kategoriji frendzone. Tvoj maksimalan uspeh ovde je 10 od 10, da budeš njen najbolji prijatelj, najbliskija osoba, da te posmatra kao rođenog brata. Ali sve dok se nalaziš na lestvici frendzone, ona te nikada neće gledati kao nešto više od prijatelja. Najveća greška koju ovde muškarci prave, greška zbog koje završavaju u frendzoni, je ta što na početku ne iskažu svoju nameru prema devojci, ne flertuju sa njom, ne zadirkuju je, ne ponašaju se kao muškarci kojima se neka devojka sviđa. Umesto toga, oni hoće da stvari idu polako zato što nemaju dovoljno samopouzdanja da joj kažu ili pokažu da je smatraju privlačnom. Oni se sami postave kao prijatelji kako bi dobili naklonost te devojke, čine joj razne usluge, nude se uvek da pomognu, misleći da će kasnije, kada ih devojka bolje upozna, ona da uvidi koliko su oni zapravo dobri momci i da bi trebalo da bude sa njima u vezi. Naravno, to se gotovo nikada ne desi i oni ostanu zauvek zaglavljeni u frendzoni.

Sa druge strane, ako te devojka stavi u dejting zonu, to je iz razloga što te ona vidi kao seksualnog muškarca sa kojim bi možda imala nešto više kada te malo bolje upozna. Ona reaguje seksualno na muškarce iz dejting zone, oseća određen nivo privlačnosti, makar on bio i minimalan. Štaviše, ako uporedimo lestvice frendzone i dejting zone, gde obe lestvice imaju skalu od 1 do 10, bolje je da budeš u dejting zoni i budeš nisko rangiran sa ocenom 1 od 10, nego da budeš u frendzoni i imaš maksimalnu ocenu 10 od 10! Možda zvuči nelogično ili čak surovo, ali tako je. Sve dok si u frendzoni ona te neće posmatrati kao muškarca sa kojim bi nekada bila u vezi ili imala seks.

Pa zašto te onda devojka zadržava u frendzoni, možda se pitaš?

Iako te devojka ne posmatra kao potencijalnog partnera, ti njoj i dalje možeš da budeš veoma drag kao osoba. Takođe, ona ima razne privilegije i koristi od toga što te ima za prijatelja, kao što su recimo:

 • Uvek zna da može da računa na tebe ako joj nešto treba
 • Može da ti priča o svojim problemima
 • Ako ti kaže nešto nećeš je osuđivati zbog toga
 • Nisi zavidan kao njene drugarice
 • Činićeš joj razne vrste usluga
 • Nećeš nikada pokušati da joj otmeš dečka
 • Stalno ćeš joj plaćati pića, bioskop itd.
 • Bićeš joj emocionalna podrška i rame za plakanje
 • Imaće muškarca koji će želeti da ide sa njom u kupovinu
 • Biće bliže drugim muškarcima koje može da upozna preko tebe
 • I tako dalje

Na osnovu svih ovih navedenih stvari, zbog toga što si uvek bio tu za nju, pomagao joj, činio usluge, podržavao je, ti ćeš možda pomisliti da joj se sviđaš. Međutim, to je veoma, veoma retko zaista i slučaj. Ako se ti malo distanciraš od nje, svesno ili podsvesno, ili ako počneš ponovo da muvaš druge devojke, ona će odjednom osetiti strah da te ne izgubi. Ali ne zato što joj se sviđaš, nego zato što će ostati bez svih ovih silnih beneficija koje je imala sa tobom. I zato se veoma često dešava da devojke u tim situacijama počnu da daju lažnu nadu muškarcima, počnu malo da flertuju, sedaju mu u krilo i na razne druge načine pokušavaju da stave do znanja muškarcu da će možda nešto biti, tako da on odustane od drugih devojaka i ponovo bude blizu nje. Međutim, čim on to uradi, devojka zna da ga ima u šaci, da je on ostao isti, da i dalje trči za njom i ponovo se “ohladi” od njega, iako zapravo nikada nije ni bila zagrejana već je uz neku vrstu manipulacije pokušala da ga zadrži za sebe, svesna njegovih kvaliteta koje on ima kao osoba, a samim tim svesna i gubitka koji bi pretrpela ako bi dozvolila da on nađe drugu devojku i zapostavi je.

Gotovo svaka frendzona opstaje zahvaljujući ženskoj manipulaciji, odnosno davanju lažne nade muškarcu da će možda nečega biti ako on nastavi da se trudi. Ostajući u frendzoni, ti samo mučiš sebe, propuštaš brojne prilike sa drugim devojkama, živiš u lažnoj nadi da će ona nekada uvideti da si ti prava osoba za nju koja je ceni i poštuje, što se gotovo nikada ne desi. Umesto toga, slušaćeš kako ju je prevario neki muškarac, kako ju je ostavio, plakaće ti na ramenu, tražiti savet, pričati kako su svi muškarci isti, naravno, osim tebe, i reći će ti da bi volela da upozna nekog kao što si ti. Devojke se tako ponašaju hiljadama godina i to se nikada neće promeniti. Jedino što može da se promeni jeste tvoja reakcija na to i odbijanje da budeš prijatelj nekoj ženi, osim ako to nije ono što ti istinski želiš.

Jedna napomena kada se radi o situaciji gde ti devojka priča da su drugi muškarci svinje, da misle samo na seks i sl. Dakle, kada se to desi, nikada nemoj da kažeš: “Oni su stoka.“, “To nisu muškarci.”, “Kakvi su to kreteni.” niti bilo šta slično, s ciljem da pokažeš kako si ti drugačiji i bolji od njih. Umesto toga, reci: “Pa dobro, ti si tako htela u tom trenutku.”, “Ti najbolje znaš šta je dobro za tebe.” i sl. Drugim rečima, nikada nemoj da spuštaš druge muškarce i nikada nemoj da seksualno osuđuješ druge devojke. Jednostavno rečeno, nemoj da govoriš ono što misliš da ona očekuje od tebe da kažeš i nemoj da podređuješ sebe i svoje mišljenje njoj.

Dakle, da ponovimo još jednom. Bolje je da budeš nisko rangiran u dejting zoni, nego da budeš visoko rangiran u frendzoni. I logično rešenje koje se samo nameće kada se radi o tome šta treba da uradiš jeste da promeniš kategoriju, odnosno da pređeš iz frendzone u dejting zonu. Međutim, ta promena kategorije takođe zahteva drastične promene u tvom razmišljanju, ponašanju, nekada i izgledu… Izlazak iz frendzone može da bude veoma nezgodno, bolno i teško iskustvo, gde ćeš rizikovati da zauvek prekineš kontakt sa devojkom sa kojom si možda još od detinjstva bio blizak, ako si npr. bio zaljubljen u komšinicu, drugaricu iz osnovne škole i sl.

Ali hajde da prvo krenemo od toga kako da ne upadneš u frendzonu na prvom mestu. Dakle, video si neku devojku, svidela ti se fizički, želeo bi da je bolje upoznaš, ali ne želiš da ponovo završiš u frendzoni. Da bi preventivno reagovao i izbegao frendzonu, moraš da postaviš stvari od samog početka tako da devojci bude jasno da ćete ili flertovati, zadirkivati jedno drugo, da će postojati neka seksualna energija između vas, ili nećete biti ništa, pa ni prijatelji. Naravno, osim ukoliko ti ne želiš to. Velika je greška da ideš na prvi sastanak sa devojkom, budeš fin, kulturan, pa odeš na drugi sastanak, ponoviš sve to, nadajući se da ćeš tako uspeti da je osvojiš. Ako ne preduzmeš neki korak koji će devojci nedvosmisleno staviti do znanja da je smatraš privlačnom i da želiš nešto sa njom, sigurno ćeš završiti u frendzoni. Devojke vole samopouzdane muškarce, muškarce koji preduzimaju inicijativu, koji idu po ono što žele. Isto tako, devojke preziru muškarce koji su pičke. I zato je važno da dobro zapamtiš jednu stvar:

BOLJE JE DA POKUŠAŠ NEŠTO I ISPADNEŠ KRETEN, NEGO DA NE POKUŠAŠ NIŠTA I ISPADNEŠ PIČKA!

Kada “ispadneš kreten“, ti si probudio određena osećanja u devojci, uzburkao si njena osećanja, pa makar i da ne uradiš ništa sa njom, makar da te ona odbije, opet će te ona više ceniti jer si imao samopouzdanje da uradiš ono što si želeo. I čak ako te je možda u tom trenutku odbila, kasnije može da promeni mišljenje. Ali ako budeš čekao recimo treći sastanak kako bi načinio neki korak, ili još gore, ni tada ne uradiš ništa kako bi stavio do znanja devojci da ti se dopada, budi siguran da ćeš završiti u frendzoni. Sa druge strane, ako već na prvom sastanku počneš da zadirkuješ devojku, da flertuješ sa njom, budeš dvosmislen, praviš seksualne insinuacije, dodiruješ je, šapućeš na uvo, sasvim su realne šanse da ćete se poljubiti na prvom sastanku. A kada budeš bio dovoljno dobar, i seks na prvom sastanku ti neće biti ništa neobično.

Sada kada znaš šta treba da radiš kako bi predupredio frendzonu, hajde da vidimo šta treba ili ne treba da uradiš kako bi smuvao drugaricu, odnosno ako ipak upadneš u frendzonu ili se već nalaziš u frendzoni. Prva i najvažnija stvar koju ne treba da uradiš jeste da kažeš nešto poput: “E vidi, družimo se već 3 godine, ja sam zaljubljen u tebe i voleo bih kada bi naše prijateljstvo preraslo u nešto više.“ Na to slobodno možeš da zaboraviš. To funkcioniše samo u filmovima, a čak i tamo veoma retko. Možeš da budeš siguran da će ti ona odgovoriti nešto kao: “Meni je veoma lepo sa tobom, ne gledam te na taj način i ne bih želela da pokvarimo naše prijateljstvo.“ Na kraju krajeva, to je i logično jer njoj odgovara trenutno stanje stvari. Kao što smo već rekli, moraš da napraviš drastičnu promenu, da iz korena promeniš sebe, svoj način razmišljanja, ponašanje, navike, izgled i ostale stvari. Zašto moraš to da uradiš? Zato što ako se budeš menjao polako, postepeno, tokom dužeg vremenskog perioda, ta promena neće biti očigledna i samim tim nećeš imati taj faktor iznenađenja jer ćete se konstanto viđati i razgovarati telefonom. Kako bi bolje razumeo ovo, zamisli da ideš u teretanu i treniraš. Ti se svakodnevno gledaš u ogledalo, kako kod kuće, tako i u svlačionici i samoj teretani. i tokom perioda od šest meseci, baš iz razloga što si se svakodnevno gledao u ogledalu, ti nećeš primetiti tu razliku i napredak koji si napravio. Ali ako uzmeš svoju sliku iz perioda kada si tek krenuo da ideš u teretanu i uporediš sa tvojom slikom nakon šest meseci treniranja, razlika će biti drastična. Isto važi kao i kada bi se nakon šest meseci treniranja video sa nekim drugarom sa kojim se nisi u međuvremenu video.

Upravo ovo je razlog zašto moraš da prekineš kontakt sa devojkom koja te je stavila u frendzonu, odnosno devojkom koja ti se sviđa. Ti moraš to da uradiš kako bi dao sebi vremena da se promeniš i kako bi postao muškarac kojeg devojke posmatraju kao potencijalnog partnera, a ne prijatelja. Dakle, moraš da prestaneš da se viđaš sa njom, prestaneš da razgovaraš sa njom telefonom, prestaneš da se dopisuješ sa njom i vršiš bilo koju vrstu interakcije koju si vršio do tada. Naravno, to ne znači da treba da joj kuliraš poruke ili se ne javiš na telefon ako joj je umrla mama, već to znači da budeš distanciran, rezervisan, odgovaraš kratko, ne unosiš se u razgovor, ne stojiš pored telefona i čekaš njen poziv, ne činiš joj usluge, ne nudiš se da pomogneš itd. Ako ti recimo pošalje poruku i kaže: “Pa gde si ti, nema te da se javiš.”, ti joj odgovoriš: “Evo ništa, radim, zauzet sam.” Ako ti kaže: “Mogli bismo da se vidimo.”, kažeš joj: “Hvala na pozivu, ali nemam vremena, u gužvi sam.” Dakle, poenta je da ostvaruješ što manji kontakt, odgovaraš što kraće i nikada joj se ne javljaš prvi.

Kada budeš radio ovo, postaraj se da se ne ponašaš kao skot ili kao da ti je povređen ego, pa joj se sada svetiš. Ne, ti samo prestaješ da budeš njen potrčko, osoba na koju ona uvek može da računa, i ono što je najvažnije, koristiš to vreme kako bi napravio drastičnu promenu. Šta se misli pod drastičnom promenom? To znači da mnogo radiš na sebi, čitaš, nađeš možda neki hobi, treniraš, razvijaš se kako na fizičkom, tako i na mentalnom planu, možda pohađaš neke kurseve, seminare, nađeš bolji posao, pređeš da živiš sam, više izlaziš, upoznaješ nove ljude, upoznaješ nove devojke, širiš svoje društvene krugove itd. Nemoj da upadneš u zamku i pomisliš “Ja ću da čekam nju, pa kad me bude videla ovako promenjenog, sigurno ću joj biti privlačan i biće nečega.” Da bi te ona videla na taj način, ti moraš da budeš takva osoba. A da bi bio takva osoba, ti moraš da vežbaš i razvijaš se. A da bi vežbao, moraš da upoznaješ nove devojke. Kada upoznaš neku novu devojku i skapirate se, poželjno je da okačiš vašu sliku na Fejsbuk ili Instagram, ili ako si bio na treningu sliku sa treninga, ili seminara itd.. Poenta je da ona vidi da se nešto dešava u tvom životu, da radiš neke stvari koje pre nisi radio, i da ona nije deo toga. Njoj će to sa jedne strane biti intrigantno, a sa druge strane će se možda osetiti uvređeno, isključeno ili zamenjeno, tako da će verovatno želeti da otkrije šta se to dešava u tvom životu i otkud ta promena.

Cilj je da za sve ovo vreme ti naučiš kako da se ponašaš sa ženama i budeš samopouzdan i seksualan u prisustvu žena. Ko zna, možda te ona i nakon te tvoje promene ne bude želela. Ali ne samo da tebi to više neće biti toliko važno, jer si napredovao kao osoba i razvio se kao ličnost, već ćeš takođe imati društvene veštine i alate kako da zavedeš druge devojke i više nikada ne upadneš u frendzonu sa nekom od njih.

Kada se konačno promeniš i postaneš muškarac kojeg žene smatraju privlačnim, sada možeš ponovo da se vidiš sa njom. Bilo bi idealno da se ona tebi prva javi nakon nekog vremena kada si se ti već promenio. Ali i ako se to ne desi, slobodno možeš ti njoj da se javiš i predložiš da se vidite i ispričate. Ali kako treba da se vidite? Treba da se vidiš sa njom isključivo pod uslovima koji tebi odgovaraju. Zašto je to važno? To je važno iz razloga što si ti muškarac, ti si onaj koji treba da vodi, pa samim tim treba da bude po tvom. A zašto treba da bude po tvom? Treba da bude po tvom zato što ako te ona na početku bude pratila, mnogo su veće šanse da će i kasnije nastaviti da prati tvoje vođstvo i radi ono što joj kažeš. Ona te pamti kao povodljivog muškarca, muškarca koji je trčao za njom i slušao je sve šta mu kaže. Ti si se sada promenio i sama činjenica da ne daš na sebe, da imaš autoritet i ne želiš da joj popuštaš, njoj će biti intrigantna jer nije navikla na to od tebe. Znači, ako se dogovorite da se vidite, vidite se u vreme koje ti kažeš, na mestu koje ti predložiš, idete u kafić koji ti želiš, ostanete zajedno dok ti ne poželiš da odeš itd. Ako ona kaže: “Jao, mrzi me da se cimam do tebe.”, “Hajde da se nađemo u gradu.”, “Hajde ti dođi do mene.” ili bilo šta što podrazumeva da ona ne dođe kod tebe, ti nemoj da pristaješ na to. Isto tako, ako joj treba nešto, hoće da joj učiniš uslugu i sl, ti možeš da pristaneš, ali pod uslovom da ona dođe kod tebe. Ako ti kaže: “A moolim te, ajde.”, ti reci: “Ne, ne, dođi do mene.” Dakle, ako si ti njoj potreban, ona je ta koja treba da dođe do tebe. U suprotnom, ako bi pristao na njene uslove, bio bi isti kao i pre, ona bi videla da i dalje može da te uz malo moljakanja i treptanja očima natera da uradiš šta god ona želi, i ti bi ostao u frendzoni.

Vaše viđanje ne mora da bude isključivo kod tebe. Važno je samo da to bude na mestu koje si ti odredio. To može da bude parkić u blizini tvoje zgrade. To može da bude neki kafić koji ima nešto intimniju atmosferu gde možete da se opustite i razgovarate. To može da bude i neki spa centar. Ali u koji god lokal da izađete, postaraj se da podelite račun. U suprotnom, ona ponovo može da pomisli da si ostao isti onaj prijatelj od pre koji joj uvek plaća kafu, hranu, kartu, čini usluge i radi stvari kako bi proveo više vremena sa njom.

Kada se vidite i ona primeti tvoju očiglednu promenu, polako će početi da preispituje svoje mišljenje koje ima o tebi i počeće da te prebacuje iz frendzone u dejting zonu. Verovatno će pokušavati da te testira kako bi se uverila da li si se zaista promenio. Tražiće ti možda da joj pridržiš torbu, platiš piće, čekaš negde, možda će prilično kasniti, pričati o drugim muškarcima itd. Ako ti uspešno položiš te testove i demonstriraš joj da više nisi njen potrčko i rame za plakanje, njeno ponašanje prema tebi će se promeniti.

Takođe, ne bi bilo loše da flertuješ sa konobaricom u kafiću u koji ste seli, razgovaraš sa drugom devojkom dok čekaš da ona dođe jer kasni, kratko odgovoriš pred njom na par poruka koje su ti poslale drugarice, osmehuješ se devojkama koje se nalaze za drugim stolovima i generalno iskazuješ svoju novu ličnost koja je privlačna devojkama. Kada ona vidi da te druge devojke smatraju privlačnim, reaguju pozitivno na tebe, da imaš puno drugarica, ona će sama da posumnja u sebe i svoju odluku da te stavi u frendzonu i dodatno ćeš povećati svoje šanse da te premesti iz frendzone u dejting zonu. A kada se to bude desilo, prešao si igricu.

Ali kada pomisliš kako smuvati drugaricu pre nego što rešiš da uradiš nešto povodom toga  moraš da budeš svestan da postoji mogućnost da zauvek izgubiš drugaricu kada prekineš kontakt sa njom. Ona će možda misliti da si ljut, neće ti se javiti jer si ti taj koji je prekinuo kontakt, ili će shvatiti da si prekinuo kontakt zato što ti zaljubljen u nju i pustiće te. U svakom slučaju, može da se desi da više nikada ne progovoriš sa njom u životu. Na taj rizik moraš da budeš spreman. Moraš da prihvatiš mogućnost da ćeš je možda izgubiti. Ali to je mnogo bolje, iz prostog razloga što si do sada uvek gubio sebe. Svaki put kada si joj udovoljio, svaki put kada si uradio nešto što nisi želeo, svaki put kada ti je pričala o drugim muškarcima, svaki put kada si joj bio rame za plakanje, ti si sve više i više gubio sebe. Bio si sve tužniji, iznutra si se osećao sve praznije i bespomoćnije i živeo u lažnoj nadi, dok je jedino ona uživala u beneficijama koje joj je vaše “prijateljstvo“ pružalo.

Da li je lako izaći iz frendzone? Nije. Ali jednom kada izađeš iz frendzone, odnosno promeniš sebe i postaneš privlačan devojkama, otvoriće ti se potpuno novi svet mogućnosti i više nikada nećeš morati da pristaješ da budeš prijatelj ženi u koju si zaljubljen ili koju voliš. To ti može spasiti mesece i godine patnje, tuge i bola. Na kraju krajeva, kada se budeš promenio, ti ćeš možda uvideti da ta devojka uopšte i nije bila dobra za tebe, više te neće zanimati i moći ćeš da imaš daleko lepše, zgodnije i kvalitetnije devojke u svom životu.


Ukoliko ti se dopao tekst Kako smuvati drugaricu i želiš da unaprediš sebe kao i svoj uspeh sa devojkama tu smo da ti pomognemo.

Pogledaj naše proizvode:
https://kakosmuvatidevojku.com/proizvodi/

Kao i naše usluge:
http://kakosmuvatidevojku.com/usluge

Ukoliko imaš pitanja možeš nas kontaktirati konktatirati putem kontakt forme, ili na neki od ovih načina:

 1. Facebook stranice: http://www.facebook.com/ddusz
 2. Instagram profila: https://www.instagram.com/drustvena_dinamika/
 3. Email-a: drustvenadinamikausz@gmail.com
 4. Pozivom na broj: +381 64 430 7653.

Nadamo se da uskoro sarađujemo, i da ćeš vrlo brzo svoj krevet deliti sa prelepim devojkama 🙂