Kako odgovoriti na ženske provokacije

Ovaj tekst se bavi problemom sa kojim su se susreli gotovo svi muškarci, a to je kako odgovoriti na ženske provokacije. Sigurno ti se barem jednom desilo da te je devojka provocirala i testirala, bilo da ste bili sami ili u nekom društvu. Da bi uopšte pričali o tome, prvo treba da razumeš zašto te žene testiraju, kao i da li je to dobro ili loše.

Za početak, treba da znaš da je žensko testiranje dobra stvar. Zašto je to dobra stvar? Kada se radi o muškarcima, žena želi da vidi dve stvari:

 1. Da li si zaista onakav kakvim se predstavljaš?
 2. Koliko vrednuješ samog sebe?

Žena neće testirati muškarca ako ne oseti da on nema potencijala da bude muško. Svako može da se folira da je muško na dva minuta, ona to mora da proveri kako bi znala da li si ono za šta se predstavljaš. Na neki način pokušava da ti nađe slabu tačku, ali duboko u sebi navijaja da neće uspeti i da je zaista konačno naišla na pravog muškarca.

Ako si zaista onakav kakvim se predstavljaš, to ti je plus u glavi žene i povećava tvoju privlačnost u njenim očima. Kada se radi o tome koliko vrednuješ sebe, devojka pokušava da sazna da li će moći da te iskoristi, i ako će moći da te iskoristi – u kolikoj meri, zatim koliko ćeš biti čvrst sa ljudima, držati do sebe, koliko si popustljiv, sklon spoljnim uticajima, itd. Dakle, imamo dva osnovna ženska testa: test autentičnosti i test vrednovanja.

Što se tiče prvog testa autentičnosti, to je veoma jednostavno. Ti si se predstavio devojci kako si se predstavio, a ona te namerno bocka i provocira da vidi da li si zaista samopouzdan, siguran u sebe, duhovit, itd. ili si se samo tako predstavio. Ako te ona ne bi testirala, onda ne bi znala ko je muškarac, a ko nije, ko je autentičan i iskren, a ko samo pokušava da se predstavi kao takav. To testiranje je neka vrsta filtera koji pomaže devojci da razdvoji muškarce koji su joj potencijalni partneri od muškaraca sa kojima ne želi da ima bilo koju vrstu ljubavnog ili seksualnog odnosa.

Kada se radi o drugom testu, testu vrednovanja, tu devojka može da traži nešto od tebe kako bi videla u kolikoj meri vrednuješ sebe, da li će moći u budućnosti da te iskorišćava za sve i svašta, dok sa druge strane ti nećeš dobiti mnogo od nje zauzvrat. Ako si ti muškarac kojeg je lako iskorišćavati, ti gubiš vrednost u njenim očima jer žena ne oseća privlačnost prema muškarcu kojeg svi mogu da iskorišćavaju zato što nema samopoštovanje, integritet i osećaj lične vrednosti.

Na koji način muškarci padaju ovaj test i gube šansu sa devojkom?

To se dešava u situacijama kada ti devojka nešto kaže, isprovocira te, a ti na to reaguješ burno, intenzivno, iznervirano, kreneš da se svađaš sa njom, vređaš je i sl. Drugim rečima, devojka ti je pogodila živac. Ako je devojka koju si tek upoznao i koja ti ništa ne znači u životu uspela da ti odmah u startu pogodi živac i isprovocira te, ako ti tako burno reaguješ na neke sitne stvari i gluposti, u njenim očima to znači da si nesiguran u sebe, ne vladaš sobom, svojim emocijama, lako te je isprovocirati, nemaš samopouzdanje i previše si podložan spoljnim uticajima. Nijedna od ovih stvari nije pozitivna, naravno, tako da će to uticati da devojka ne oseća privlačnost prema tebi, ili ako je već osećala malu privlačnost, da ona nestane.

Druga situacija kada si pao test jeste kada kreneš da se pravdaš devojci zbog nečega što je ona rekla. Takođe, to može da bude zbog nečega što si ti rekao, ali si osetio potrebu da se pravdaš zbog načina na koji bi ona to mogla da shvati. Ako devojka vidi da ti burno reaguješ u smislu momentalne potrebe da se pravdaš, izvinjavaš, objašnjavaš, ona će to shvatiti kao znak tvoje nesigurnosti, potrebe da dobiješ odobrenje od drugih, da se dopadneš drugima i sl, tako da će tvoja vrednost pasti u njenim očima. Muškarac koji je siguran u sebe nema potrebu da se dokazuje, nema potrebu da reaguje burno, već je staložen, smiren, uzemljen, čvrsto stoji nogama na zemlji i ne dotiču ga stvari koje dolaze spolja, kao ni uticaj drugih ljudi, a naročito ljudi koji mu ništa ne znače u životu i koje je tek upoznao.

Sledeća situacija kada padaš test kod devojke jeste kada se unervoziš, ne znaš šta da kažeš, ona ti je možda rekla nešto neočekivano, smelo, ili je jednostavno prebacila loptu u tvoje dvorište, a ti si ostao zatečen, zbunjen i ne znaš kako da reaguješ i šta da odgovoriš. Osećaš se stegnuto, anksiozno, zablokiraš, spuštaš pogled, smeškaš se onako stidljivo jer ne znaš šta da kažeš.

Još jedan slučaj kada si pao na njenom testu, a koji je veoma sličan i usko povezan sa prethodnim, je kada ti ona kaže nešto, a ti samo stojiš tu i ćutiš, kao pokislo kuče. To se obično dešava kada ne dobiješ momentalnu pozitivnu reakciju od devojke kada joj priđeš, ona se možda ponaša kao kučka, pokušava da te spusti, povredi ego ili na bilo koji drugi način kaže da je ona iznad tebe i da je nisi vredan. Ako ti samo ćutiš na to, pogubiš se, misliš da je najbolje da ništa ne kažeš, iako je očigledno da te je uzdrmala i da ti nije svejedno, takođe si pao test.

Sada kada smo videli na koje sve načine muškarci padaju ove testove, hajde da vidimo na koje načine mogu da ih prođu.

Kao što smo rekli na početku, ovi testovi su dobra stvar. Čak je i poželjno da te devojka testira što je pre moguće. Zašto? Svaki test od strane devojke možeš da shvatiš na dva načina:

 1. Ona želi da me sjebe, ukanali, ponizi, otera, isprovocira…
 2. Ona mi daje priliku da joj pokažem kakav sam ja muškarac.

Apsolutno samo od tebe zavisi na koji način ćeš da shvatiš te testove. Ako smatraš da su ovi testovi loša stvar, ti ćeš ih shvatiti na prvi način. Mislićeš da je devojka loša osoba jer to radi, da ti to nisi zaslužio, da si samo želeo da pričaš sa njom i upoznaš je, itd. Sa druge strane, ako razmišljaš na način da su testovi dobra i pozitivna stvar, ti ćeš jedva čekati da te devojka testira kako bi pokazao (ne dokazao) da si ti muškarac koji je autentičan, samopouzdan, siguran u sebe, muškarac koji vrednuje sebe, staložen…

Postoji više načina kako odgovoriti na ženske provokacije, odnosno načina na koje možeš da prođeš ove testove. Jedna od tehnika koja je uzeta iz NLP-a je tzv. “reframe”. Da bi razumeo šta je reframe, moraš prvo da znaš šta je frame. Frame je okvir naše realnosti koji mi držimo ili ne držimo. To su na neki način nepisana pravila koja se dešavaju. Kada se kaže da u društvu neko drži frame (okvir), to znači da je to osoba koja najviše utiče na okruženje i određuje nepisana pravila u vezi sa tim kako će se odvijati cela ta dinamika društva, odnosno po kojim pravilima. Osoba koja ima čvršći ili jači frame je osoba koja diktira nepisana pravila u komunikaciji.

Reframe je tehnika koja ti pomaže da zapravo ti budeš taj koji drži konce u svojim rukama. Drugim rečima, da ti budeš osoba koja svojim okvirom vodi realnost kada se nađeš u nekom društvu. Reframe tehnika može da se izvede na nekoliko načina:

 1. Promena značenja
 2. Promena konteksta
 3. Deframe

Kada se radi o prvom načinu, odnosno promeni značenja, mi smo od osobe dobili nešto kao izazov i to nešto po automatizmu znači jednu stvar, a mi uzmemo i promenimo značenje te stvari tako da sada znači nešto drugo. Promena konteksta je drugi način gde imamo neku provokaciju koja je u određenom kontekstu, a mi učinimo da se kontekst promeni tako da to što nam je neka osoba rekla uopšte nije loše i negativno po nas. Treći slučaj je deframe i on predstavlja neku vrstu kontranapada, odnosno prebacivanje lopte nazad u dvorište devojke koja je pokušala da nas poremeti i izazove tenziju kod nas.

Da bi bolje razumeo ovaj koncept, kao i to kako se reframe tehnika primenjuje u stvarnom zivotu, daću ti jedan primer. Hajde da krenemo od prvog načina, odnosno promene značenja. Zamisli da si došao na sastanak sa devojkom, a ona te pita: “A gde mi je ruža?” Na koji način možeš da odgovoriš na ovu provokaciju, tako da prođeš test i u samom startu pokažeš da nisi muškarac kojeg je lako uzdrmati, poremetiti i isprovocirati? Hajde da vidimo šta je prvo devojka tim pitanjem htela da kaže. “Gde mi je ruža?” u podkontekstu znači “ti si stoka, nekulturan si, nisi džentlmen, ja sam dama, zaslužujem ružu, nisi ispunio moja očekivanja, ne misliš na mene, sram te bilo, kako si samo mogao…” To je neka vrsta podkontekstne komunikacije koja stoji iza te rečenice. Postoji puno načina na koje možeš da promeniš značenje toga, svaka osoba može da bude kreativna i smisli neki odgovarajući odgovor. Ali evo jednog primera na koji možeš da odgovoriš na pitanje devojke “A gde mi je ruža?“ Dakle, odgovor koji možeš da daš je sledeći: “Doneo sam ti nešto što će ti se mnogo više dopasti. A šta je to nešto, saznaćeš posle sastanka ako zaslužiš.” Šta se ovde dogodilo? Od prvobitnog značenja koje je devojka pokušala da nametne, a koje je bilo “ti si nekulturna stoka, nemaš manire, nisi džentlmen…”, ti si to promenio tako da to znači da si joj ti doneo nešto mnogo bolje i da ako bude dobra tokom sastanka da ćeš joj to i pokazati, odnosno dati. Nisi joj rekao šta je to, tako da će ona biti radoznala, biće joj zanimljivo da zamišlja i pretpostavlja šta bi to moglo da bude. Uz to, sada si ti njoj u podkontekstu rekao “ja sam onaj koji vuče konce, ja sam muškarac, ti treba da zaslužiš taj poklon, neću ti tek tako dati nešto na lepe oči”. Dakle, ovo je bio reframe uz korišćenje promene značenja.

Kada se radi o promeni konteksta, poenta je da odgovoriš na njeno pitanje tako što ćeš predstaviti zašto je dobro to što ti nisi uradio nešto, u ovom slučaju doneo ružu. Reframe uz promenu konteksta, na pitanje “A gde mi je ruža?” bi mogao da bude nešto poput: “Naravno da ti nisam doneo ružu, šta treba, da mi se istopiš ovde, da se totalno pogubiš, ne možeš da se koncentrišeš na razgovor, budeš sva srećna i euforična i onda moramo ponovo da idemo na prvi sastanak. Želim da nam ovaj sastanak bude lep i da se bolje upoznamo, a onda nakon sastanka, ako zaslužiš, dobićeš od mene jednom prilikom jednu lepu i mirišljavu ružu.” Šta smo ovde uradili? Promenili smo kontekst onoga što je devojka rekla. Drugim rečima, u kom kontekstu i zašto je zapravo dobro to što joj nisi doneo ružu.

Kada se radi o trećem načinu, tzv. deframe metodi, na pitanje devojke “A gde mi je ruža?” mogao bi da odgovoriš na sledeći način: “A ti si očekivala nešto?“ Naravno, ovo treba da kažeš uz osmeh koji odaje samopouzdanje i sigurnost u sebe. Sada je lopta u njenom dvorištu i devojka će morati da se tebi pravda zašto je ona očekivala ružu. Dakle defreame metoda je neka vrsta kontra napada, gde se ona sada nalazi u položaju gde mora da se brani ili dokazuje, a ne ti.

Ova situacija sa ružom je samo primer. Ove tehnike mogu da se koriste u raznim drugim situacijama i uopšte nisu rezervisane za ljubavni kontekst, već mogu da se koriste i u poslovnom ili bilo kom drugom kontekstu. Jedan primer oblasti gde se često koristi reframe jeste pravo. U sudnici imate advokata odbrane i tužioca koji istu informaciju, odnosno činjenicu, predstavljaju na dva potpuno različita načina. Isto i ti treba da uradiš ovde kada devojka pokušava da te isprovocira. Važno je da shvatiš logiku koja stoji iza ovih tehnika i metoda.

Postoje još neke metode koje možeš da upotrebiš ako devojka pokušava da te isprovocira, a ti u tom trenutku ne možeš da smisliš ništa od ovoga. Jednostavno se sve brzo odigra i ti ne možeš da se setiš šta je promena značenja, kako da promeniš kontekst, šta bi bio dobar kontranapad… U tom slučaju, najlakša stvar koju možeš da uradiš jeste da se složiš sa devojkom i preuveličaš to što je ona rekla. Dakle, umesto da se pravdaš ti se zapravo složiš sa njom, ali tako što preuveličaš to. Ako uzmemo slučaj ruže i pitanja “A gde mi je ruža?”, ti možeš da preuveličaš njen “napad“ tako što ćeš da kažeš kroz osmeh i šalu: “Naravno da ti nisam doneo ružu. Ja sam najveća muška stoka koju si ikada upoznala. O tome je trebalo da razmišljaš pre nego što si izašla sa mnom na sastanak. Sada je kasno.“ Već smo rekli da njeno pitanje “A gde mi je ruža?” u podkontekstu komunicira da si ti bezosećajna stoka, da nisi džentlmen, nemaš manire, ne misliš o njoj, itd. Time što si se ti složio sa njom i rekao “Ja sam najveća muška stoka koju si ikada upoznala”, ti je ostavljaš bez municije jer te njen napad uopšte nije dotakao i na neki način dovodiš do apsurda njenu izjavu time što si je toliko preuveličao. Šta god da ti devojka kaže, ti možeš da se složiš sa tim i preuveličaš.

Ako te devojka pita “Da li ti to pokušavaš da me zavedeš?”, ti možeš da joj odgovoriš: “Ne samo da hoću da te zavedem, ja sam isplanirao i svadbu, evo nam ga ovde matičar, tu je i kum, znam mesto gde ćemo da živimo, koliko kuca ćemo da imamo i kako će nam se zvati svako od petoro dece. Svaka ti čast, odmah si me provalila!”

Još jedna stvar koju možeš da uradiš ako te devojka testira jeste da je pogledaš onako značajno, kao da si je streljao pogledom, kao kada roditelj prekoreva malo dete, ućutiš, praktično ignorišeš ono što je rekla, i nastaviš da pričaš o nekoj totalno drugoj temi. Zamisli da je devojka pokušala da te isprovocira nekom izjavom ili pitanjem. Ti treba da je pogledaš onako značajno, ućutiš, sačekaš par sekundi tako i onda počneš da pričaš o nekoj totalno nepovezanoj temi ili nastaviš tamo gde si stao pre nego što je ona odlučila da te testira. Tim pogledom punim prekora ti joj praktično bez reči govoriš ”Mala, ajde ne seri.” Njoj je jasno da si ti svestan onoga što je ona rekla, da si je čuo, ali da smatraš da je to bilo toliko glupo, da je to bio toliko jadan pokušaj da te isprovocira, ali si ipak odlučio da joj ovaj put oprostiš i da bi trebalo da pripazi šta priča. Ako to uradiš na autentičan način, sa stavom, ona će možda da se zapita “Jebote, šta je ovo, je l’ nešto nije u redu sa mnom?“, “Šta mi je bilo da ovo kažem?“, “Je l’ se to on naljutio na mene? Sad ću morati da se iskupim…“, “Je l’ ovo bilo okej sa moje strane?“, “Možda sam ispala kučka…“ itd. Drugim rečima, može da se probudi nesigurnost u njoj jer nije navikla da joj muškarci odgovaraju, odnosno ne odgovaraju, na ovaj način.

Dakle odgovor na pitanje kako odgovoriti na ženske provokacije, to bi bilo nekoliko načina na koje možeš da prođeš ženske testove i provokacije. Prvo imaš reframe metod iz NLP-a. Tu možeš da promeniš značenje onoga što je devojka rekla. Takođe, možeš da promeniš ceo kontekst onoga što je devojka rekla. A možeš i da pređeš u neku vrstu kontranapada i prebaciš loptu nazad u njeno dvorište. Ako ne možeš da se setiš nijedne od ovih stvari, uvek možeš da odgovoriš devojci na provokaciju tako što ćeš se složiti sa njom, a onda značajno preuveličati to što je ona rekla. Takođe, imaš i opciju da pogledaš devojku popreko, ućutiš, a onda nakon nekoliko sekundi nastaviš da pričaš tako što promeniš temu. Koji god metod da izabereš, postaraj se da to deluje prirodno, autentično i da uradiš to sa stavom, odajući utisak da si samopouzdan i da devojka ne može da te poremeti tim jadnim pokušajima da te isprovocira.


Ukoliko ti se dopao tekst „Kako odgovoriti na ženske provokacije: Najbolji odgovori na provokacije“ i želiš da unaprediš sebe kao i svoj uspeh sa devojkama tu smo da ti pomognemo.

Pogledaj naše proizvode:
https://kakosmuvatidevojku.com/proizvodi/

Kao i naše usluge:
http://kakosmuvatidevojku.com/usluge

Ukoliko imaš pitanja možeš nas kontaktirati konktatirati putem kontakt forme, ili na neki od ovih načina:

 1. Facebook stranice: http://www.facebook.com/ddusz
 2. Instagram profila: https://www.instagram.com/drustvena_dinamika/
 3. Email-a: drustvenadinamikausz@gmail.com
 4. Pozivom na broj: +381 64 430 7653.

Nadamo se da uskoro sarađujemo, i da ćeš vrlo brzo svoj krevet deliti sa prelepim devojkama 🙂