Kako da se zaljubi u mene?

Jedan od čestih pitanja sa kojima se suočavamo u emotivnim odnosima je pitanje Kako da se zaljubi u men ili Kako probuditi emocije? Verovatno si imao do sada priliku da čuješ da devojke kažu: “Nije to to.”, “Nisam osetila to nešto.”, “On je super dečko, ali nema to nešto…” i sl. Možda se čak i tebi to desilo. Suštinska razlika koju moraš da znaš jeste kako žene zapravo funkcionišu kada se radi o tome i po čemu se muškarci razlikuju.

Ključna razlika između muškaraca i žena je u tome što su muškarci generalno logička bića, a žene su pretežno emotivna bića. Šta to znači? Kada kažem da su žene emotivna bića, ne mislim da se rasplaču, deru, imaju histerične napade, previše su osetljive, niti bilo šta slično. Ono što hoću da kažem jeste da njihov mozak dominantno funkcioniše po principu emocija.

Mi kao muškarci tražimo smisao u svemu, predviđeni smo da budemo lovci još od davnina. Imamo neki cilj i fokusirani smo na njega. Šta god da radimo, mi tražimo smisao, da sve to ima neku povezanost, logiku itd.

Međutim, kod žena to uglavnom funkcioniše nešto drugačije. Najvećem broju žena uopšte nije važno da to nužno ima smisao. Umesto toga, njima je važno da se osećaju dobro povodom toga. Žena veoma često prvo oseti nešto, odreaguje emotivno na to nešto, a tek kasnije logički pokušava da to poveže i da mu smisao kako bi samoj sebi objasnila svoje postupke.

Kao ljudi, mi smo svi zavisni od stanja u kom se nalazimo. Drugim rečima, naše stanje utiče na to kakve će nam biti misli, kako ćemo se ponašati i šta ćemo raditi. Dakle, dosta toga zavisi od emotivnog stanja. Kod žena je to još izraženije u poređenju sa muškarcima.

Hajde da to predstavimo na sledeći način. Kao muškarci, mi imamo neke fioke koje možemo da podelimo. Jedna fioka je posao, druga fioka je ljubav, treća je društvo itd. Mi smo u stanju da razdvojimo te stvari i držimo ih zasebno. Međutim, kod žena je to sve međusobno povezano, isprepletano, upetljano. Ako jedna stvar ne funkcioniše kod žene, to utiče i na sve ostale stvari.

Zbog čega je ovo važno?

Važno je da ovo razumeš zato što muškarci često greše kada se radi o devojkama, odnosno zavođenju. A greška koju prave jeste da pristupaju zavođenju devojke sa logičkog stanovišta, misleći da ako njima nešto ima smisla, da onda treba da ima i devojci. Verovatno si nekada video ili čuo da je neka devojka bila sa nekim tipom, a da to uopšte nije imalo smisla. Prosto nisu bili kompatibilan par, nisu bili jedno za drugo, a opet su bili zajedno. A ona je pokušavala da objasni i opravda zašto je sa njim, međutim to što je ona rekla, njena logika, uopšte nije imala smisla. Danas je rekla jedno, pa se to sutra promenilo itd. To je isključivo zbog njenih emocija, odnosno zato što je u tom trenutku to osećala, ali nije mogla da logički objasni rečima.

Zamisli da pričaš sa nekom devojkom, vodite razgovor, međutim ne deluje da ima emocija u tom razgovoru. Emocije su same po sebi podkontekstni vid komunikacije gde reči nisu od ključnog značaja. Ključna stvar je to kako se mi osećamo, kakvu energiju šaljemo, da li smo u stanju da prenesemo tu emociju na sebe prvenstveno, a onda i na devojku sa kojom razgovaramo.

Hajde da kažemo da ti pričaš sa nekom devojkom i da neki drugi tip priča sa jednom devojkom. Ti pričaš sa devojkom dosadno, previše logički, sa puno nezanimljivih informacija, suvoparno, nema neke drame ili uzbuđenja, to što govoriš ima smisla, ali nije zanimljivo i ne budi emocije u ženi. Devojke vole emocionalnu raznovrsnost, da osete veliki broj emocija koje se smenjuju u kratkom vremenskom intervalu. To čini da devojka pomno prati ono što govoriš, bude više zainteresovana i fokusirana na tebe. Kod žena se više radi o tome šta se nalazi iza informacija koje deliš sa njima, šta si diskretno upakovao u tu informaciju koju si joj preneo.

Sa druge strane imamo drugog tipa koji razgovara sa devojkom, njegova komunikacija je bezveze, ništa naročito, ali primećuješ da devojka reaguje na njega. Ako bi uzeo transkript tvoje i njegove komunikacije sa devojkom, verovatno bi primetio da njegova komunikacija i nema nekog smisla u nekim situacijama.

Onda se zapitaš: “Jebote, u čemu je fora? Šta ovaj tip radi? Na koji način privuče devojku? Koja je njegova tajna?” Ali poenta leži baš u tome što taj drugi tip komunicira sa devojkom u podkontekstu i komunicira emocijama. Kod njega se ne radi o samim rečima već načinu na koji je preneo informaciju devojci.

On ume sebe da dovede u dobro emocionalno stanje, napravi dobru šalu u dobrom trenutku, isprovocira reakciju od devojke i promeni dosta emocionalnih stanja. Sa druge strane, muškarci koji komuniciraju deleći informacije stalno razmišljaju o tome šta da kažu sledeće, da li će se to svideti devojci, previše analiziraju situaciju i blokiraju sami sebe jer se previše oslanjaju na logiku.

I kako onda da utičeš na to da promeniš emocije kod devojke?

Kao što smo već rekli, prva stvar koju moraš da uradiš jeste da se ti prvi opustiš, da se osećaš dobro sa samim sobom, uživaš u svemu tome, jer to kako se osećaš intuitivno prenosiš devojci. Kada se osećaš dobro u svojoj koži, možeš u svoje reči da ubaciš malo raznovrsnosti. Na taj način, čak i kada pričaš o nekim najobičnijim stvarima, ti ćeš im dati emocionalnu poruku. Možeš da istu rečenicu kažeš na dva ili više različita načina isključivo menjajući tonalitet svog glasa i stanje iz kog nastupaš. Ako želiš da devojka bude opuštena, moraš da joj preneseš svoju opuštenost putem svog glasa. Koju god emociju ili stanje želiš da probudiš kod devojke, bilo da se radi o opuštenosti, poverenju, strasti, uzbuđenju itd, prvo ti sam moraš da osetiš tu emociju i preneseš je devojci koristeći svoj glas.

To je jedan od načina da probudiš emocije u devojci, da se sam uživiš u emocije koje želiš da probudiš u njoj. Kako još možeš da probudiš emocije u devojci?

Ako se priča o nekoj emociji, ta emocija se i doživljava. Zamisli da si upoznao neku devojku, počeo si razgovaraš sa njom i želiš da učiniš da ona bude opuštena. Da bi to postigao, ti možeš da pričaš o osećaju opuštenosti, tome kako si se ti nekada osetio opušteno u nekoj situaciji. Recimo, možeš da je pitaš nešto poput: “Šta ti obično radiš u slobodno vreme kada želiš da se POTPUNO OPUSTIŠ, oslobodiš kompletne napetosti i stresa i da maksimalno uživaš u sebi? Kada imaš vreme samo za sebe, gde te niko drugi ne uznemirava i dozvoliš sebi da nađeš svoj unutrašnji mir i balans. Kako to obično radiš?” Ako devojka počne da ti priča o tome, o stvarima koje radi da bi se opustila, ona će da se uživi u to i samim tim će početi da se oseća opušteno.

Moraš da se postaraš da ne spuštaš nivo razgovora tako što ćeš ga ponovo sa emocija svesti na logiku. Ako ponovo počneš da pričaš logički, izgubićeš napredak koji si ostvario sa devojkom, tako da moraš da nastaviš da pričaš emocijama, a ne logikom.

Evo jednog primera tipične razlike između logičke komunikacije i emocionalne komunikacije. Možeš da joj postaviš najobičnije pitanje poput: “Koju boju najviše voliš?” To je logička komunikacija koja uključuje pitanja poput “Odakle si?“, “Čime se baviš?“, ”Koju muziku slušaš?”, “Šta studiraš?“ itd. Sva ta pitanja spadaju u logiku i ne bude emociju kod devojke. Dakle, koristeći primer pitanja u vezi sa omiljenom bojom, ako želiš da probudiš emocije u devojci, treba da formulišeš pitanje recimo ovako: “Koju boju obično nosiš kada si JAKO LEPO RASPOLOŽENA I ZAŠTO BAŠ NJU?”

Na ovaj način si postavio pitanje koje u njenoj glavi započinje određeni proces gde se ona priseća lepih trenutaka i neke situacije kada je bila lepo raspoložena, vraćaju joj se te slike u glavi, i samim tim ona ponovo proživljava to, počinje da se oseća na taj način i počinje da zamišlja koje su to vesele boje. Ona će možda pričati o bojama, ali komunikacija će biti na nivou emocija.

Ako devojka priča o tome koje stvari voli da radi i između ostalog spomene da voli da ide u šetnju, ti možeš da se složiš sa njom, kažeš da i ti takođe voliš da ideš u šetnju, ali uradiš to tako što ćeš povezati jednu ili više emocija sa tom šetnjom, recimo: ”Da, i ja mnogo volim da šetam. Šetnja me nekako u potpunosti opusti, iako sam možda bio prethodno loše raspoložen, šetnja učini da počnem da uživam. Nadišem se onog svežeg vazduha, dobijem puno energije i motivaciju da nastavim dalje, idem ka svojim ciljevima i naoštrim za stvari koje su meni važne.“

Nakon toga možeš da recimo kreiraš osećaj bliskosti ili koju god drugu emociju želiš da devojka oseti.

Ali moraš da se držiš podalje od logičkih stvari. Nikada nemoj da odgovaraš na način poput: “Ja volim sport. Tačka.”, “Volim akcione filmove. Tačka.“, “Ja sam iz Beograda. Tačka.”, “Studiram pravo. Tačka.” itd. Ako to budeš uradio, izgubićeš sav napredak koji si možda do tada ostvario sa devojkom i ona će sa emocija pasti na logiku i više joj nećeš biti zanimljiv.

Možeš da pričaš o samoj emociji. Ako nekada želiš da se asociraš na emociju, možeš da ispričaš neku svoju priču, recimo da pričaš o masaži. Možeš da kažeš: “Uvek kada sam previše napet i umoran, volim da legnem, zavalim se u topao krevet nakon napornog dana…” Polako se uživiš u priču i kreiraš scenario gde ubacuješ emociju. “I onda, kada krenu da me masiraju, počinjem da osećam ruke osobe koja me masira, potpuno se opustim i u jednom trenutku samo primetim kako lagano tonem u masažu, um mi se isprazni, a to je nešto što mi MNOGO, MNOGO ZNAČI. To osećanje potpune opuštenosti i potpunog mira.”

Kada su emocije u pitanju, možeš da uradiš zaista puno stvari. Ako devojka priča o nečemu i vidiš da je previše uzbuđena zbog teme o kojoj govori – nemoj da je prekidaš. Nemoj da joj postavljaš pitanja, a naročito ne logička pitanja. Pusti je da ti ispriča ono što ima jer je očigledno da je za nju to veoma važno čim se oseća toliko dobro povodom toga. Sa druge strane, ako ona odgovori ili kaže nešto na logičkom nivou, poput: “Volim da plešem.” – ti možeš da saznaš šta se krije iza toga tako što ćeš joj postaviti pitanje koje će je naterati da priča o emocijama koje su povezane sa plesom, recimo: “Kako se osećaš u tom trenutku dok plešeš? Koji je razlog zbog kojeg si, pored svih ostalih mogućnosti, odlučila da se baviš baš plesom?”

Takođe, možeš i sam da počneš da pričaš o plesu koristeći reči i tonalitet koji su puni emocionalnog naboja i strasti. Ili ako ti ne plešeš, ali imaš neku drugaricu koja pleše, možeš da kažeš: “Moja drugarica koja pleše je toliko strastvena kada je na podijumu za ples, maksimalno se uživi u to što radi. Voli taj osećaj moći koji ima kada dođe na podijum i svi je gledaju, taj osećaj uzbuđenja i slobode…” Naravno, ovo treba da kažeš ako ti je cilj da probudiš ove navedene osećaje kod devojke, kao što su strast i uzbuđenje.

Ako želiš da ideš malo u seksualnom smeru, možeš to da kažeš recimo ovako: “Tačno se vidi da osoba koja dobro pleše zna jako dobro da probudi seksualnu energiju. Ona tačno zna to da prenese kroz svoje pokrete i mimiku. Smatram da pravi plesač ima tu neku uzbudljivu energiju, sav je uzbuđen dok to radi, na neki način podseća na seks kada se potpuno uživi u to.”

O tome kako da probudiš emocije kod devojke ima još toliko toga da se kaže. Ovo je samo suština za koju se nadam da si je razumeo jer će ti pomoći u svakodnevnoj komunikaciji sa devojkama. Iako tebi ovo možda trenutno nema puno smisla, iako ti je možda glupo i nisi navikao da razgovaraš sa devojkom na ovakav način, moraš da isključiš logiku. Ostavi logiku za izlazak sa drugarom, popunjavanje tiketa, političke teme i sve ostale stvari gde je logika potrebna i poželjna. Kada si sa devojkom, fokusiraj se na emocije. Probudi u sebi emociju koju želiš da devojka oseti, a onda joj tu emociju i prenesi kroz svoje reči i način na koji govoriš. O čemu god da pričaš sa devojkom, potrudi se da upakuješ emociju u tu priču. Primetićeš kako će devojke početi da drugačije reaguju na tebe.


Ukoliko ti se dopao tekst Kako da se zaljubi u mene? i želiš da unaprediš sebe kao i svoj uspeh sa devojkama tu smo da ti pomognemo.

Pogledaj naše proizvode:
https://kakosmuvatidevojku.com/proizvodi/

Kao i naše usluge:
https://kakosmuvatidevojku.com/usluge

Ukoliko imaš pitanja možeš nas kontaktirati konktatirati putem kontakt forme, ili na neki od ovih načina:

  1. Facebook stranice: http://www.facebook.com/ddusz
  2. Instagram profila: https://www.instagram.com/drustvena_dinamika/
  3. Email-a: drustvenadinamikausz@gmail.com
  4. Pozivom na broj: +381 64 430 7653.

Nadamo se da uskoro sarađujemo, i da ćeš vrlo brzo svoj krevet deliti sa prelepim devojkama ?