3 najvažnija saveta za prvi dejt sa devojkom

Ako si ikada bio na sastanku sa devojkom ili bi želeo da u skorijoj budućnosti odeš na prvi dejt, nastavi da čitaš jer ćeš u ovom tekstu dobiti 3 najvažnija saveta za prvi dejt sa devojkom.

Prva važna stvar pre prvog uspešnog dejta sa devojkom jeste dobra priprema, odnosno dobra postavka pre nego što uopšte odeš na dejt sa devojkom. To prvenstveno znači da pre odlaska na dejt treba da imaš komunikaciju sa devojkom, bilo da je već poznaješ ili tek treba da se upoznate. Ta komunikacija podrazumeva da flertuješ sa njom putem poruka, šalješ srca, smajli koji namiguje, provociraš je malo, ili tokom telefonskog razgovora ako pričate telefonom. Na taj način ćeš postaviti stvari i pre nego što izađeš sa devojkom na sastanak i onda će ona već imati u svojoj glavi ideju da ćete verovatno da se smuvate, biće na neki način spremna za to. Nije smak sveta ako ne budeš flertovao pre prvog dejta, ali flertovanje će ti u velikoj meri povećati šanse da devojka oseti privlačnost prema tebi i smanjiti šanse da devojka bude na distanci, rezervisana i ne učestvuje puno u razgovoru. Na ovaj način ćeš, na neki način, imati početnu prednost i preskočićeš nivoe, pa ćeš samim tim biti bliže svom cilju.

Kod dobre pripreme prvog dejta, stvar koja je veoma važna jeste lokacija. Ako si planirao da posle dejta odete kod tebe, veoma je preporučljivo da se nađete na nekom mestu blizu tvoje kuće, pod uslovom da živiš sam i da nisi previše udaljen od grada. Ako ipak nisi u mogućnosti da ispuniš ovo, okej je da izabereš neku lokaciju koja je tebi dobra, neki kafić ili opšte poznato mesto. Ali mnogo je poželjnije da to bude lokacija blizu mesta gde živiš jer ako kasnije oboje budete želeli, veoma je praktično i logično da odete kod tebe.

prvi dejt

Još jedna stvar koja je veoma važna jeste da izabereš neku lokaciju, kafić i sl, gde ćete sedeti jedno pored drugog. Iako si možda viđao u filmovima da muškarac i žena na sastanku sede jedno preko puta drugog, gledaju se u oči i sve je nekako romantično i lepo, to u praksi i nije baš tako. Kada sediš preko puta devojke, ti imaš barijeru između vas. Ta barijera je sto, kao i sve ostalo što se nalazi na tom stolu: čaše, flaše, piksla, telefoni, meni, itd. Sve te stvari te sprečavaju, ili u najmanju ruku otežavaju, da se bliže povežeš sa devojkom, dodiruješ joj ruku, maziš, češkaš, šapućeš na uvo i sl. Takođe, kada sedite jedno pored drugog, oboje možete da se zavalite, opustite, uživate i uključite dodir u vaš razgovor, a to je jedna veoma važna stvar. U mnogim kafićima je veoma nepraktično da sedite jedno pored drugog zbog same unutrašnjosti kafića, enterijera i sl, ili su ona dobra mesta u kafiću već zauzeta, tako da bi trebalo da dobro poznaješ mesto na koje planiraš da izađeš sa devojkom na prvi dejt. Ako baš nema mesta ili devojka u početku nije baš spremna da sedne pored tebe, u redu je da sedite jedno preko puta drugog, ali kasnije kada se devojka malo opusti ili ako se oslobodi neko bolje mesto, slobodno možeš da joj kažeš da dođe da sedne pored tebe ili da predložiš da promenite mesto kako biste sedeli jedno pored drugog.

Još jedna preporuka što se tiče lokacija za prvi dejt jeste da izbegavaš skupe restorane, beskonačne šetnje, bioskope i sl. To možda u filmovima deluje romantično i lepo, ali u stvarnosti to nije baš tako. Ako odvedeš devojku u bioskop i samo sedite dva sata jedno pored drugog i gledate film, ne komunicirate, ne upoznajete jedno drugo, ne dodirujete se, na kraju filma vi nećete znati ništa više jedno o drugom nego što ste znali pre početka filma. Umesto da se povežete i upoznate, vi ćete komentarisati film. Tu je takođe važno da znaš koliko vremena ćete imati nakon filma, da li će biti kasno, da li ona mora da ide, itd. Slično je i sa dugim šetnjama gde je teško da se bolje upoznate ako ste u konstantnom pokretu, ne gledate jedno drugo u oči, ne postoji dodir između vas. Ako već idete da šetate, potrudi se da izdvojiš vreme za vas, sednete na klupicu, radite neke zanimljive aktivnosti, menjate lokacije, a ne samo da šetate u nedogled. Što se tiče skupih restorana, verovatno ćete sedeti jedno preko puta drugog, fokus će biti na ručku ili večeri umesto na vama i upoznavanju, pritom morate da budete veoma fini i kulturni jer ste na elitnoj lokaciji, itd. Kada vodiš devojku na večeru, ti joj podsvesno govoriš da moraš da je kupiš nečim da bi je zaslužio i imao njeno društvo. To te stavlja u poziciju inferiornosti u odnosu na devojku.

Ako ti se već neka devojka sviđa i želiš da je pozoveš na sastanak, nemoj da zoveš svoje društvo zajedno sa njom samo da bi zamaskirao svoju želju i imao izgovor zašto si je pozvao. Ako to uradiš, vi nećete biti sami, nećete imati privatnost i nećete moći da se povežete. Devojka je mnogo više otvorena i spremna da radi neke stvari kada je atmosfera intimna i kada ne mora da razmišlja o tome da li vas neko gleda ili šta može da pomisli.

Što se tiče razmenjivanja broja telefona ako se upoznajete online, preporuka je da to uradiš nakon što ste se već dopisivali i dogovorili da se vidite. Želiš da imaš njen broj telefona kako bi mogao da potvrdiš viđanje, ili u slučaju da ti ili ona kasnite da znate šta se dešava i možete da javite jedno drugom. Na kraju krajeva, normalno je i logično da razmeniš broj telefona sa devojkom sa kojom treba da se vidiš. Broj telefona ne treba da ti bude cilj, već sredstvo koje će ti pomoći da dođeš do onoga što želiš.

Kada dođe do viđanja sa devojkom, nemoj da se upoznaješ sa njom tako što ćeš joj pružiti ruku, reći svoje ime i generalno biti formalan. Ako ste se već čuli i dopisivali pre toga, ako ste flertovali, ponašaj se kao da se znate sto godina. Osmehni se, priđi, zagrli je, poljubi u obraz… To će i kod devojke stvoriti utisak kao da se već dugo znate i neće te gledati kao nekog stranca.

Ako te devojka bude pitala “Gde ćemo?“, a gotovo je sigurno da će te to pitati, moraš da joj jasno daš predlog gde ćete ići, zbog čega i šta ćete raditi. U ovoj situaciji nikada, ali nikada, ne smeš da kažeš ”Svejedno.” ili  “Ne znam.” ili “Gde ti hoćeš?”. Ako to budeš rekao, velike su šanse da će devojka od starta pomisliti da nisi vođa, da ne držiš do sebe, nemaš autoritet i da može da te kontroliše, a to su sve stvari koje će momentalno ubiti privlačnost sa njene strane. Devojka će videti da nemaš pojma gde ćeš, ne znaš šta ćeš sa sobom, da si neorganizovan, da verovatno nemaš puno iskustva sa devojkama i izlascima, i veoma brzo će izgubiti interesovanje za tebe. Tako da, kada te devojka to bude pitala, ti joj predloži neko dobro mesto koje znaš i na koje si već išao. Ako se kojim slučajem njoj to mesto ne sviđa, ona će ti predložiti neko drugo. Ako se tebi dopada taj njen predlog, slobodno možeš da ga prihvatiš. Nećeš biti manje muškarac zato što si prihvatio njen predlog koji ti se dopada. Jednostanvo reci: “Važi, samo je važno da ima neki separe gde možemo da se zavalimo i osećamo komforno.” Ali ako ti se ne sviđa mesto koje ti je ona predložila, slobodno joj reci zašto ne želiš tamo da ideš i nađi neko alternativno i zajedničko rešenje. Nemoj da prihvatiš njen predlog samo zato što se plašiš da se ona ne uvredi, ne pomisli nešto loše o tebi i sl. Uvek se potrudi da mesto na koje idete bude malo izolovano, gde ćete imati privatnost, gde neće biti preglasne muzike i velikog broja ljudi, pa će samim tim devojka moći da bude opuštenija i spremnija da radi ono što zaista želi.

Druga veoma važna stvar kod prvog dejta jeste komunikacija. Iako je komunikacija prilično širok pojam, postoje dve ključne stvari koje su od izuzetnog značaja kada se radi o prvom dejtu sa devojkom. To su stvari oko kojih želite da se spojite. Bilo da želiš potencijalnu vezu sa devojkom, ili kombinaciju, ili šta god, vi morate da delite stavove oko nekoliko stvari. Prva stvar su muško-ženski odnosi. Tu spadaju način razmišljanja, kvaliteti koje tražite kod partnera, šta te privlači kod partnera, kakav treba partner da bude u krevetuDruga stvar koju treba da “guraš“ tokom razgovora sa devojkom je životni stil. Pod životnim stilom se misli na lične ambicije, ciljeve, kakav želiš da ti bude stil života, šta pokreće tebe, a šta nju, i sve druge stvari u vezi sa životom oko kojih se slažete. Ako je tvoj životni stil njoj privlačan i ona se slaže sa njim, vi ćete se poklopiti po tom pitanju. Takođe, tebe treba zanima kakav je njen životni stil, sa kim se druži, kakvo provodi slobodno vreme, kako provodi dane, šta bi radila u životu ako ne bi morala da brine o novcu, itd. Ukoliko se poklopite po pitanju muško-ženskih odnosa i životnog stila, odnosno ličnih ambicija, to znači da ste vas dvoje kompatibilni. Kada je to slučaj, devojka će mnogo lakše da uđe u neku vrstu odnosa sa tobom.

Fokus vaše komunikacije treba da bude na zajedničkim stvarima. Naravno da će postojati stvari u vezi sa kojima se nećete slagati, to je sasvim normalno. Ti treba da držiš do svoje reči i do svakog tvog stava koji zastupaš i ne treba da dozvoliš devojci da menja tvoje stavove. Takođe, ne treba da se pretvaraš da voliš nešto zato što je to ona rekla da voli ili zato što pretpostavljaš da ona to voli. Drugim rečima, nemoj da se praviš da si nešto što nisi. Isto tako i ti treba da poštuješ njene stavove i ne treba da pokušavaš da ih promeniš. Samo se potrudi da se vaš sastanak ne svede na to ko je u pravu, a ko nije. Ne bi trebalo puno da filozofirate i ulazite u neke dubokoumne teme, već treba fokus da ostane na onim stvarima oko kojih se slažete, a koje se tiču muško-ženskih odnosa i životnog stila. Ako veći deo dejta provedete fokusirani na stvari oko kojih se slažete, ako produbite te teme, povezaćete se jedno s drugim na osnovu tih stvari.

Još nešto što je veoma važno spomenuti jeste da ne treba uvek ti da pričaš. Možda ti je neka tema zanimljiva i misliš da imaš puno toga da ispričaš u vezi sa tim. Ali treba da dozvoliš i devojci da aktivnije učestvuje u razgovoru. Ako si ti taj koji stalno priča, to će na podsvesnom nivou devojci reći da ti imaš potrebu da se konstantno dokazuješ, kao da je ona iznad tebe i da treba pričom da je “kupiš“. Nemoj da posmatraš situaciju kao da ti pričom moraš da “prodaš“ sebe devojci. Ako već koristimo analogiju kupovina-prodaja, ti treba da budeš taj koji se razmišlja i procenjuje da li treba da kupi devojku. Devojka je proizvod, a ti želiš da saznaš više o tom proizvodu kako bi video da li ti odgovara i da li će ti koristiti. Kada se malo potrudiš da saznaš neke stvari o devojci, ona neće imati utisak kao da samo želiš da imaš seks sa njom. Ona će steći utisak da si zaista zainteresovan za nju i da želiš da je bolje upoznaš. Ako devojka stekne utisak da nisi puno radoznao u vezi sa njom, njenim životom, željama i sl, pomisliće da samo želiš da imaš seks sa njom i to će izazvati negativnu reakciju, devojka će se povući, neće više toliko aktivno učestvovati u razgovoru i sl.

Treća veoma važna stvar u vezi sa prvim dejtom je dodirivanje. Muškarci ovde često greše iz prostog razloga što ne ubacuju dodir tokom sastanka sa devojkom. Da bi uopšte mogao da imaš seks sa devojkom, ti pre toga moraš da je poljubiš, odnosno da ostvariš fizički kontakt sa njom. A da bi poljubio devojku, ti moraš da je dodirneš. Jedna stvar koju moraš da razumeš jeste da je poljubac samo mali stepen iznad dodira. Prvi stepen je naivno dodirivanje, drugarski. Drugi stepen je maženje, češkanje. Treći stepen je npr. poljubac, itd. Poljubac je samo jedan stepenik iznad na toj lestvici dodirivanja. Dodir je ono što odlučuje da li ćeš biti drugar sa devojkom ili njen partner. Ako ne dodiruješ devojku, završićeš u frend zoni. Ako prođu dva tri dejta, a da nisi dodirnuo devojku, vrlo je verovanto da ona više neće ni želeti da se vidi sa tobom ili će početi da te gleda isključivo kao drugara.

Kako da ubaciš dodir? Dodir treba da ubaciš postepeno. Mnogi muškarci prave grešku tako što odu na sastanak sa devojkom, stvari idu lepo, skupljaju hrabrost da je poljube, čekaju tako pravi trenutak i na kraju ili ne krenu uopšte da poljube devojku, ili krenu, a ona se izmakne. To se desilo zato što je on stavio preveliki pritisak na to, dao je preveliku važnost tom poljupcu. Taj poljubac mu se činio kao ogroman korak za koji mu je trebalo da skupi hrabrost, a ne nešto što je jednostavno prirodni nastavak njihove interakcije. Takođe, i devojci to deluje kao da je iz vedra neba, u jednom momentu su razgovarali, a u drugom on je niotkuda krenuo da je poljubi. Mnogo su veće šanse da će devojka u tom slučaju da se izmakne nego što bi to bio slučaj da je muškarac postepeno uvodio dodir u njihov razgovor. Ako imaš priliku poljubi je na pola dejta, i nakon poljupca nastavi da gradiš odnos sa njom dok još uvek traje dejt, ako ostaviš poljubac za kraj dejta, a očekivala ga je ranije, može da stekne utisak da nisi imao hrabrosti u pravom trenutku i da je za tebe to neka prevelika stvar. Umesto toga, kada već sediš pored devojke na dejtu, tu treba da počneš da ubacuješ dodir. Kreni sa malim, nevinim dodirom po njenom dlanu, podlaktici i sl, pa kasnije nadograđuj to i pomeraj granicu sve više i više, tako da će poljubac izgledati kao prirodan nastavak vašeg dejta. Ako kreneš sa kratkim dodirivanjem njenog dlana, pa sledeći put zadržiš svoju ruku malo duže, pa još malo duže, pa joj dodirneš podlakticu, pa je držiš za ruku dok joj pričaš nešto, pa je dodirneš po ramenu ili blago zagrliš dok joj šapućeš nešto, kada bude došlo vreme za poljubac, to neće biti veliki korak ni za tebe ni za devojku.

Kada dodiruješ devojku i ona ti uzvraća, mazi te, češka i generalno dodiruje, ili prebaci nogu preko tebe, to ti je siguran znak da se devojka oseća prijatno i komforno sa tobom i da možeš da odeš jedan nivo više kada se radi o dodiru i verovatno da tada možeš da kreneš da poljubiš devojku ako je sve pre toga bilo kako treba. Veoma je važno da ti devojka recipročno uzvraća dodir i da dodirivanje bude obostrano, odnosno zajedničko. Tu postoji više nivoa. Prvi je kada dodiruješ devojku, a ona se izmiče i ne oseća prijatno. Drugi je kada dodiruješ devojku, a ona prihvata to i ne buni se, ali ne učestvuje. Treći je kada je dodiruješ, a ona ti uzvraća istom merom. Ako češkaš devojku po dlanu, maziš je, a ona ti recipročno uzvraća, gotovo da možeš da budeš siguran da te devojka neće odbiti ako kreneš da je poljubiš. Eventualno ako je devojci potrebna baš velika privatnost, u tom slučaju će možda odbiti tvoj poljubac, ali ćeš videti po njoj da želi to ili će ti ona sama reći da ne želi da se tu, na tom mestu, ljubi sa tobom. Onda možeš da jednostavno odeš na neko privatnije mesto gde ćete biti sami i poljubiš devojku.

Ono što nikako ne smeš da radiš jeste da se plašiš da će te devojka odbiti. Čak i ako te devojka odbije, to ne znači da te je ona odbila za sva vremena, da joj se ne sviđaš i da ne oseća privlačnost prema tebi. Možda jednostavno još uvek nije spremna za poljubac, ne oseća se dovoljno komforno, želela bi da te malo bolje upozna, ili ima previše ljudi oko vas, nalazite se na mestu gde bi mogli da je vide neki ljudi koje poznaje, itd. Ako te devojka odbije, a ti po njenom ponašanju vidiš da želi to, da je nasmejana, da moraš još malo da se povežeš sa njom, jednostavno napravi mali korak nazad i nastavi da radiš ono što si radio do tada ili predloži devojci da promenite mesto i odete na neko intimnije. To što te je odbila ne znači da si ti pao u njenim očima, baš naprotiv. Ona će te smatrati većim muškarcem jer si krenuo po ono što želiš. Pašćeš u njenim očima samo ako budeš krenuo da se izvinjavaš nakon što te je odbila. Ako se izvinjavaš i pravdaš, za nju će to značiti da ti nisi muškarac od integriteta, da si beskičmenjak, slabić, da lako dozvoljavaš drugima da te kontrolišu, i to će onda ubiti privlačnost koju je devojka osećala prema tebi. Šta god da radiš ako te devojka (inicijalno) odbije kada kreneš da je poljubiš – nemoj da se izvinjavaš i pravdaš. Veoma je važno da nikada to odbijanje ne shvatiš lično i smoriš se zbog toga. Umesto toga, ostani nasmejan, nastavi normalno kao da se ništa nije desilo, pokaži joj svojim ponašanjem da si prihvatio njenu odluku, ali da ne nameravaš tako lako da odustaneš i da te ona nije pokolebala time što te je odbila. Nastavi da pričaš sa njom, nastavite da se dodirujete i povezujete, a onda kada osetiš da je ovoga puta spremna za poljubac, kreni ponovo da je poljubiš.

Kada se radi o plaćanju pića i sl, generalno imaj inicijativu da ti platiš, ali ako se devojka sama ponudi da plati svoj deo, bilo da se radi o piću, palačinkama ili šta god da ste pili ili jeli, slobodno možeš da je pustiš. Ona time želi da ti pokaže da nije materijalista, da nije sponzoruša i generalno želi da ostavi dobar utisak. Nekada to radi i zbog sebe same jer ne želi da se oseća kao sponzoruša i uvrediće se ako ti odbiješ njenu ponudu. Čak iako se ponudi da plati celokupan iznos, takođe možeš da je pustiš i kažeš joj da ti plaćaš sledeću turu ili sledeći put kada se budete videli. Ako si ti odlučio da platiš piće pre nego što je ona imala priliku da se ponudi, uvek možeš u povratku iz toaleta da dođeš do konobara i platiš račun.

Couple with drinks in restaurant, woman giving man credit card

 

Verovatno se pitaš kako da iz svih ovih stvari dođeš do seksa? Ako si se poljubio i izvatao sa devojkom u kafiću, završio si jedan deo posla. Onda možeš da pređeš na to da dublje gradiš komfor i poverenje sa devojkom, maziš je, itd. Tada možeš da joj predložiš nekoliko puta da se vidite, odete do tebe ili se dogovorite kada će sledeći put ona da dođe kod tebe. Bukvalno možeš da joj pet-šest puta predložiš da dođe kod tebe. Prvi put onako da testiraš situaciju, ona će tu verovatno da ti pruža otpor ili da bude neodlučna. Zatim nastavite da se zadirkujete, izazivate, ljubite, gradite poverenje, pa onda joj ponovo predložiš da nastavite kod tebe, itd. Nakon toliko puta gde si predložio da dođe kod tebe, veća je verovatnoća da će ona u jednom trenutku pristati jer sve vodi ka tome. Ovde treba da budeš uporan, ali ne treba da budeš navalentan, da izgleda kao da je moliš da dođe kod tebe. Treba tu znati granicu, i treba biti svestan da nije uvek energija takva da odete odmah do tebe kući sa prvog dejta.
Verujem da ti je ovaj tekst bio koristan, a sada je vreme da sakupiš muda i pozoveš tu devojku koja ti se sviđa na prvi dejt.


Ukoliko ti se dopao ovaj tekst i želiš da unaprediš sebe kao i svoj uspeh sa devojkama tu smo da ti pomognemo.

Pogledaj naše proizvode:
https://kakosmuvatidevojku.com/proizvodi/

Kao i naše usluge:
http://kakosmuvatidevojku.com/usluge

Ukoliko imaš pitanja možeš nas kontaktirati konktatirati putem kontakt forme, ili na neki od ovih načina:

  1. Facebook stranice: http://www.facebook.com/ddusz
  2. Instagram profila: https://www.instagram.com/drustvena_dinamika/
  3. Email-a: drustvenadinamikausz@gmail.com
  4. Pozivom na broj: +381 64 430 7653.

Nadamo se da uskoro sarađujemo, i da ćeš vrlo brzo svoj krevet deliti sa prelepim devojkama 🙂